Waarom update je computer zo vaak en wat zijn de voordelen van deze updates als je op het internet zit?

Een van de gemeenschappelijke kenmerken van Windows-computers is de vaak vervelende en frequente updates van het besturingssysteem die plaatsvinden. Deze kunnen tijd kosten om te installeren en tijd om te downloaden. Als uw internetverbinding al traag is, kan dit invloed hebben op de manier waarop webpagina’s worden geladen en op de manier waarop andere softwareapplicaties werken. Deze updates zijn echter essentieel voor de veiligheid van uw computer.

Toen uw besturingssysteem voor het eerst werd vrijgegeven, werd het getest en werden eventuele problemen opgelost. Maar sinds de releasedatum zijn er talloze problemen gevonden, waarvan sommige door Microsoft zijn gevonden en andere door hackers of andere mensen met kwade bedoelingen.

Zorg er voor dat je updates uitvoert om veilig te zijn op het internet

De problemen die een update vereisen zijn de problemen die een veiligheidsrisico vormen. Er zal een manier zijn om ze uit te buiten die iemand tegen u kan gebruiken, waardoor een virus kan worden geïnstalleerd, iemand uw persoonlijke gegevens kan stelen of zelfs de kwetsbaarheid in het systeem kan gebruiken om de controle over uw computer over te nemen.

Anti-virus software kan je helpen om het internet te beveiligen

Anti-virussoftware zal u helpen een aantal van deze zwakke punten te overwinnen door het bieden van real-time bescherming tegen bedreigingen wanneer deze zich voordoen, en ook door het in quarantaine plaatsen en verwijderen van geïnfecteerde bestanden die zijn gedownload. Ze bieden echter geen bescherming tegen andere bedreigingen.

  • Hier komen updates binnen. Microsoft geeft alle updates vrij terwijl ze worden ontwikkeld en stuurt ze naar alle gebruikers. Uw systeem kan worden ingesteld om updates automatisch te downloaden en te installeren of om u op de hoogte te stellen van het downloaden, maar niet te installeren of om niets te doen. Het is aan de gebruiker om te kiezen welke updates hij installeert en wanneer.
  • Als u een andere instelling dan automatische updates kiest, loopt u helaas een langere periode risico op deze kwetsbaarheden. Hoewel het systeem zelf voor de updates kan zorgen, is het de beste manier om de veiligheid van uw computer te behouden als het wordt beschouwd als onderdeel van uw algemene computeronderhoudsroutine.
  • De andere belangrijke overweging is de software die op uw computer is geïnstalleerd. Ook software kan kwetsbaarheden hebben en wanneer deze worden gevonden, kunnen deze op dezelfde manier worden uitgebuit als kwetsbaarheden van het besturingssysteem kunnen worden uitgebuit.